Šešelj je, u intervjuu za današnju Politiku, rekao da radikali, za razliku od drugih, nude “jasan, jedinstven program i doslednu politiku, a ne prazne floskule”.

“Mi smo jedina, istinska alternativa i vlasti i opoziciji”, rekao je potpredsednik SRS.

“Srbija, to godinama govorimo, treba da zaboravi stare zamke i zablude i da odustane od puta u Evropsku uniju i da bude prva evropska zemlja koja se pridružuje BRIKS-u”, rekao je Aleksandar Šešelj.

Na pitanje da li je koalicija sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na beogradskim izborima najava koalicije i na republlčkom nivou, on je rekao da će radikali biti opozicija u Skupštini Srbije i da nikada neće biti u vlasti koja zastupa evrointegracije.

“Beograd je nešto drugo, tu je reč o komunalnim stvarima, a s druge strane, postoji opasnost da se ponovi prošlogodišnja situacija, pa da se posle izbora udruže svi koji dobijaju direktive iz inostranstava. To bi bilo pogubno za Srbiju, zato ne želimo da se naši glasovi rasipaju, hoćemo da sačuvamao svaki patriotski glas”, rekao je Šešelj. Ocenio je da “to ne znači da je politika SNS-a u Beogradu do sada bila idealna, bilo je puno grašaka, ali i dobrih poteza”.

“Nadamo se da će ta lista pobediti i da ćemo mi dati svoj doprinost razvoju i upravljaju Beogradom”, poručio je Aleksandar Šešelj.