Adam Šukalo je diplomirani pravnik, član Srpske napredne stranke i poslanik Skupštine Srbije u prošlom mandatu, a prethodno je bio i samostalni poslanik u Skupštini Republike Srpske, u periodu od 2014. do 2018. godine.

Kako prenosi N1, u septembru 2022. godine, Adam Šukalo bio je među šest osoba privedenih u Banjaluci zbog “sumnje na uticaj na birače”.

“Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je od strane policijskih službenika MUP RS, Uprave kriminalističke policije, obaveštena je o postojanju operativnih saznanja da postoji mogućnost uticaja na birače od strane šest lica, koji će biti ispitani na te okolnosti. Šest lica je informativno ispitano, a nakon ispitivanja lica su napustila službene prostorije MUP RS. U vezi sa vašim pitanjem da li će lica biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo obaveštavamo vas da pomenuta lica neće biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo”, navelo je tada Okružno javno tužilaštvo Banjaluka u odgovoru redakciji N1 Sarajevo.

“Predmet” ovog policijskog nadzora bili su, pored tada već bivšeg poslanika SNS u Skupštini Srbije – i funkcioner SNS i bivši rukometaš Vladimir Mandić, zatim Slobodan Lazović i Zlatko Selimović iz Trebinja, kao i Dejan Slijepčević iz Gacka.