Arsić je agenciji Beta rekao da je danas u pritvorskoj jedinici u Prištini posetio uhapšenog Djokovića i da očekuje da će u toku dana Djokoviću biti odredjen pritvor do 30 dana.

„Djoković nikada nije bio aktivni pripadnik vojske ili policije Srbije. Posle rata je ostao da živi u svom selu Vitomirici kod Peći i radio je kao matičar u selu Goraždevac. Za vreme martovskog pogroma 2004. godine Albanci su mu zapalili kuću, ali on je uspeo da napravi novu i nastavio je da živi na svom imanju s komšijama Albancima i Bošnjacima. Da je počinio bilo kakav zločin ne bi svih ovih godina ostao da živi i radi u Peći“, rekao je advokat.

Kosovska policija je uhapsila Milorada Djokovića (55) iz Vitomirice kod Peći, zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u ratnom zločinu.

Njemu je odredjeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

„Muškarac crnogorskog porekla M.Dj. iz sela Vitomirica kod Peći, uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio krivično delo ‘rat protiv civilnog stanovništva’ u vezi s akcijom iz 1999. godine“, saopštilo je juče kosovsko specijalno tužilaštvo.

Djoković je uhapšen navodno nakon višemesečne istrage jedinice za istraživanje ratnih zločina, a kako se u saopštenju navodi, predmet za koji se on tereti odnosi se na navodnu akciju „7. maja 1999. godine u regionu Peći kada je ubijeno devet civila albanske nacionalnosti, a nestalo još pet osoba“.

Arsić je kazao da njegov branjenik ne zna ništa o zločinu koji mu se stavlja na teret.

Djoković je bio jedini Srbin koji je živeo u Vitomirici, a prema rečima advokata Arsića poslednjih godina se tužio s lokalnim vlastima zbog parcele koju je od opštine Peć dobio devedesetih godina i na kojoj je podigao kuću.

Lokalne vlasti su pokušale da oduzmu deo Djokovićevog imanja, ali je Viši sud Kosova presudio u Djokovićevu korist.