Advokat je naveo da su u poslednje vreme ponovo primećeni učestali pokušaji sajber kriminalnih grupa da “nedozvoljeno i nezakonito, iskorišćavajući ime i lik Novaka Đokovića, prevare građane preko interneta”. 

“Više internacionalnih sajber kriminalnih grupa, putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno učestvuje Novak Đoković. Najučestaliju ovakvu sajber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića sa navodnom ‘Gazprom platformom’ kojom se pozivaju građani da ulažu svoj novac preko te navodne ‘platforme'”, navodi se u saopštenju.

“Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor suapsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regiona da budu veomaoprezni, da ne nasedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne finansijske prevare ida ne dozvole da postanu plen organizovane sajber kriminalne grupe”, ističe se u saopštenju.

Iz advokatske kancelarije navedeno je da su protiv svih odgovornih za ove internet prevare već preduzeta pravna sredstva i podnete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.