Damnjanović je kazao agenciji Beta da Brkić od prošlog petka ne uzima ni vodu za piće i da je prestao s uzimanjem lekova za njegove hronične bolesti.

“Brkić je ozbiljno ugrožen. Već pet dana u životu ga održava infuzija koju prima u zatvorskoj ćeliji. On već više od mesec dana štrajkuje glađu, a od prošlog petka je prestao s uzimanjem vode i lekova”, rekao je advokat.

Damnjanović je dodao da je danas podneo zahtev upravniku Okružnog zatvora u Beogradu da vlasnik magazina “Tabloid” Milovan Brkić bude pod hitno prebačen u zatvorsku bolnicu.

“U zatvoru ne postoje uslovi za Brkićevo lečenje, jer on boluje od nekoliko hroničnih bolesti. Brkić je prestao s uzimanjem lekova jer ga zatvorski lekari nisu upoznali s terapijom koju su mu davali”, kazao je advokat.

Novinar Milovan Brkić (67) osuđen je u Višem sudu u Beogradu na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Tužilaštvo je teretilo Brkića da je 8. maja 2023. oko 18 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu tokom protesta “Srbija protiv nasilja”, u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja Republike Srbije, pozvao da se silom promeni njeno ustavno uređenje, svrgnu najviši državni organi i njihovi predstavnici, odnosno Narodna skupština i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.