Odlazeća predsednica Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi (Nancy) ima 82 godine, Senatu lider demokrata Čak Šumer (Chuck Schumer) uskoro će da slavi 72. rodjendan, a lider republikanaca Mič Mekonel (Mitch McConnell) već ima 80 godina.

Frans pres podseća da republikanac Čak Gresli (Grassley) ima 89 godina i na nedavno održanim izborima dobio je osmi mandat senatora. Kad je počeo političku karijeru 1959. godine predsednik SAD je bio Dvajt Ajzenhauer (Dwight Eisenhower).

Drugi senator Ričard Šelbi (Richard Shelby) koji ima 88 godina, rodjen je godinu dana pre nego što se pivo prodavalo u limenkama.

Slučaj senatorke Dajane Fajnštajn (Dianne Feinstein, 89) nedavno je pokrenuo debatu o godinama kada bi zvaničnici u Kongresu trebalo da ustupe svoje mesto. Vidljivi pad kognitivnih sposobnosti senatorke je doveo u sumnju njenu spremnost da obavlja dužnost.

Iako još nije poznato ko će sve biti u Kongresu, pretpostavlja se da neće biti mnogo mladjih od prethodnog saziva. Tada je prosečna starost bila 58 godina za Predstavnički dom i 64 godine za Senat.