Mustafa je stigao na šestomesečnu pozajmicu iz Crvene zvezde i već je debitovao za Pazar u porazu od Metalca u Gornjem Milanovcu (0:1).

“Zahvalan sam Novom Pazaru jer sam ovde. Sraćan sam i ponosan zbog toga. Pokušaću da uradim sve što treba da bih maksimalno koristio timu. Trudiću se na treningu, na terenu i van njega da pomognem klubu. Tu sam na pozajmici i ovo je sad moj dom”, rekao je Mustafa.

Taj krilni, a po potrebi i centralni napadač iz Gane završio je omladinski staž u Crvenoj zvezdi, a potom se kalio u čajetinskom Zlatiboru i Radničkom iz Sremske Mitrovice.

Senegalac Tjub (23) je došao sa statusom slobodnog igrača i prvi put će zaigrati u Srbiji.

On je u Evropi prethodno igrao za drugi tim moskovskog Spartaka, a potom i za francuski Po.

“Veoma sam srećan što sam u Novom Pazaru. Razgovarali smo i dogovorili saradnju. Došao sam da pomognem ekipi. Mislim da svi zajedno možemo da imamo najbolju polusezonu”, naveo je Tjub.

Sportski direktor Pazaraca Kenan Kolašinac rekao je da su se u klubu uverli da se radi o kvalitetnim igračima, koji predstavljaju prava pojačanja.

“Mustafa je proveren igrač sa iskustvom igranja u Srbiji. Pokriva ofanzivne pozicije na kojima smo bili deficitarni i od njega dosta očekujemo. Novi centralni napadač Tjub probaće da zameni Almira Aganspahića. Snažan je i dobro se snalazi na kratkom prostoru”, ocenio je Kolašinac.

Novi Pazar u subotu od 14 časova dočekuje Kolubaru iz Lazarevca, u utakmici 23. kola Super lige Srbije.