Narodna poslanica na listi Demokratske stranke (DS) Aida Ćorović ocenila je danas da je konstituisanje Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) istorijski dan za Bošnjake.

Ona je novopazarskom radiju Sto plus rekla da veruje da će se od danas mnoge stvari za Bošnjake promeniti na bolje.

“Ovo je veoma važna poruka za Bošnjake, ali i za širu javnost u Srbiji i regionu, da su politički oponenti, ljudi čija je politička prošlost bila obeležena dinamičnim neslaganjem i sukobima, konstituisali jednu važnu polugu i mehanizam za ostvarenje manjinskih prava“, rekla je Ćorovićeva.

Ona je istakla da je bez obzira na dalja mnoguća nestalaganja unutar veća u narednim godinama, najvažnije da je ono konstituisano.

“Sa druge strane mislim da su većnici svesni da imaju snažnu podršku od nevladinih organizacija, medija i nezavisnih bošnjačkih intelektualaca da rade u punom kapacitetu i za dobrobit Bošnjaka u Srbiji”, rekla je Ćorovićeva.

Novoizabrani predsednik BNV je Sulejman Ugljanin, predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i nosilac liste “Za bošnjačko jedinstvo”, koja je na izborima osvojila 19, dok je listi “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” pripalo 16 mandata.

A.Bajrović