“Ovo pripajanje će ponuditi klijentima proširenu poslovnu mrežu, unapredjenu paletu bankarskih proizvoda i još kvalitetnije korisničko iskustvo”, navodi se u saopštenju.

Predsednica Izvršnog odbora AIK banke Jelena Galić istakla je da su, brzina i kvalitet sprovodjenja ove konsolidacije, dodatna potvrda kvaliteta i efikasnosti AIK banke, “kao i posvećenosti svih zaposlenih strateškom opredeljenju daljeg rasta i razvoja”.

“Uspešnim završetkom još jedne etape našeg razvoja svoje poslovanje nastavljamo osnaženi, sa većim brojem klijenata, zaposlenih, filijala i usluga. Veličina naše aktive danas je skoro četiri milijarde, sa tržišnim udelom od devet odsto”, rekla je Galić.

Kako je navela, sprovedena integracija predstavlja i korak napred ka strateškom cilju banke, a to je da u periodu koji dolazi, AIK banka bude jedna od vodećih bankarskih grupa u regionu, “snažan oslonac privredi i podrška zajednici”.

Podseća se da je AIK banka jedna od vodećih banaka u Srbiji sa tradicijom dugom 45 godina, a  2019. godine je postala prva banka iz Srbije koja je iskoračila na tržište Evropske unije.