Jedna od ključnih prednosti “Google Pay” usluge je njena bezbednost i jednostavnost korišćenja, navedeno je u saopštenju.

Za plaćanje nije potrebna kartica iz novčanika ili pin kod, već se transakcija verifikuje biometrijski, odnosno prepoznavanjem lica, otiskom prsta ili drugom vrstom zaštite koja je podešena za otključavanje Android uređaja.

Predsednik Izvršnog odbora AIK banke Petar Jovanović kazao je da je u vreme kada tehnologija transforimše svakodnevnicu, važno korisnicima omogućiti više dobrih izbora kako bi obavljali svoja plaćanja na jednostavan i siguran način.

“‘Google Pay’ je još jedan digitalni novčanik koji smo uveli u poslednja dva meseca upravo zato što klijentima želimo da pružimo sve mogućnosti koje savremeno bankarstvo, okrenuto zadovoljstvu korisnika, treba da ima”, rekao je Jovanović.

Uz AIK banku i “Google Pay” klijenti mogu da plaćaju usluge jednostavnim prislanjanjem telefona ili sata na POS terminal, uz dodatne mehanizme zaštite plaćanja.

Za aktivaciju usluge potrebno je samo da se, u okviru “Google Play” prodavnice preuzme “Google Wallet” aplikacija, unesu podaci o platnoj kartici direktnim unosom ili njenim fotografisanjem i nakon verifikacije, za samo nekoliko sekundi, digitalni novčanik je spreman za korišćenje, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *