Hevi metal grupa Ajron mejden (Iron Maiden) sviraće 17. juna na beogradskom Kalemegdanu, na turneji “Maiden England” koja je rimejk njene “Seventh son of a seventh son” turneje iz 1988. godine.

Verovatno najuspešnijoj hevi metal grupi svih vremena, ovo će biti šesto gostovanje u Srbiji. Prethodni koncert imala je u februaru 2009. godine u Beogradskoj areni.

Kompletna scenografija i rasveta na predstojećem nastupu ispod bedema Beogradske tvrdjave biće u funkciji oživljavanja “Arktičke bine” sa izuzetno popularne “Seventh Son Of A Seventh Son” turneje, ali uz savremenu tehnologiju, saopštila je produkcijska kuća Avalon.

Bina koja se postavlja za koncert, široka je 44 i visoka 17 metara i sadržaće nekoliko gigantskih zavesa sa slikama koje predstavljaju različite segmente koncerta.

Maskota Ajron mejdena, zombifikovani ubica Edi, pojaviće se na bini u nekoliko izdanja od kojih je jedno visoko šest metara.

Po običaju, članovi grupe će na koncert doći sopstvenim “boingom 757” kojim pilotira pevač grupe Brus Dikinson (Bruce Dickinson). Ovaj pevač, poznat po nadimku “Sirena za vazdušni napad”, ima sopstvenu vazduhoplovnu čarter kompaniju Kardif avijeješn (Cardiff Aviation).

Ajron mejden je danas jedna od najvećih koncertnih atrakcija u svetu, a albumi ove grupe redovno su visokotiražni. Poslednji album “The Final Frontier” grupa je objavila 2010. godine.