Aktivistkinja Aida Ćorović kazala je okupljenima da aktivisti ipak neće ići u Njegoševu ulicu u kojoj je mural, jer je „previše policije, desničara i loših vibracija“.

Na istom mestu okupilo se blizu 20 pristalica murala Mladiću, koji uzvikuju „Ratko Mladić“, „Aida, javi se“, što je upućeno aktivistkinji Aidi Ćorović koja je pre pet dana privedena zbog gadjanja murala jajima, kao i „Aida, ustašo“, „N1, ustaše“ i „Stašo, ustašo“ upućeno aktivistkinji NVO Žene u crnom Staši Zajović.

Ćorović je okupljenima rekla da će „pobediti“, navodeći da je ta pobeda već počela.

„Da li se sećate kako je počeo pad Hitlera? Počeo je da skuplja dečake, da struže dno nemačke kace. Ovi momci koji stoje večeras pored nas, nažalost sa druge strane, jesu to što (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić struže. To sve najavljuje njegov kraj. Neće ovaj režim da traje još dugo“, rekla je ona.

Govoreći o grupi desničara, Ćorović je navela da ona njih „voli“ i da su „oni nečija deca“, ali da mural brane iz straha i iz nemoći.

Predstavnik Inicijative mladih za ljudska prava Ivan Djurić kazao je da je večeras nastavak borbe da u Srbiji vlada zakon a ne pravo jačeg.

On je naveo da je to i nastavak otpora prema tome što su deo Beograda okupirali nasilnici i desničari, navodeći da oni ne mogu da odredjuju „da li će da se kreči ili ne“. „Naš najveći problem je u tome šta oni štite i koga štite“, naveo je i dodao da štite sliku i mural Mladića koji je, kako navodi, jula 1995. godine u televizijsku kameru rekao da Srebrenicu poklanja srpskom narodu a da je nedelju dana nakon toga streljano više od 8.000 ljudi.

Djurić je ocenio da je zbog toga velika odgovornost srpskog naroda i dug prema žrtvama u Srebrenici, jer je to „navodno radjeno u naše ime“.

Na protestu okupljeni nose transparente „Mural mora pasti“, „Kravica, 1.313 muškaraca i dečaka ubijeno“, „Pilica, ubijeno 1.735 muškaraca i dečaka“.

Na protestu je prisutan veliki broj policijskih službenika, koji mahom stoje izmedju pristalica i protivnika murala.

Žene u crnom razvile su transparent „Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici“.

Medju okupljenima su i opozicioni političari.