Na toj teritoriji su „prisutne sve naše i ključne svetske bezbednosne službe“, što je još jedan razlog zašto je „nemoguće“ ubiti političara u centru grada, a da o tome niko ništa ne zna, rekao je Ivanović je za TV N1.

„Nažalost, imam osećaj da neko iz pozadine bira trenutak kad će se saznati puna istina i onda će veleobrt da se desi kroz svedočenje, kroz pojavljivanje snimaka i materijalnih dokaza i u kratkom vremenskom intervalu ćemo doći do istine ko je ubio Olivera, a pre svega ko je naručio to ubistvo“, rekao je Aleksandar Ivanović.

On je pomenuo slučaj nedavnog hapšenja Darka Šarića i ocenio da „to govori da neko sa strane ipak gleda i ima neke informacije“, budući da je, kako kaže, akcija potekla iz inostranstva i ovdašnji organi su morali da učestvuju.

Na pitanje da li misli da zvanični Beograd zna više nego što govori o ubistvu, rekao je da porodica Olivera Ivanovića i dalje postavlja pitanje zašto nema agilnijeg odnosa zvaničnih institucija, već je ubistvo „predmet nekih tok šoua, kvazianalitičara, medijskih manipulacija“.

„Ono što mene muči je zašto imamo četiri godine takve ćutnje? Zašto se na Oliverovom slučaju nalazi pečat tajnosti, dok u udarnim terminima srpska javnost gleda obezglavljena tela u slučaju Belivukove grupe“, kazao je on.

Govoreći o saslušanju Bobana Bogdanovića, koji je u intervjuu za KRIK rekao da ima saznanja da je izvršitelj Ivanovićevog ubistva Ljubomir Lainović, organizator Milan Radoičić a nalogodavac Zvonko Veselinović, Ivanović je rekao da i u Prištini postoji interesovanje i da prate šta se povodom ovog slučaja dešava u Beogradu.