“Zašto je to tako, mogu samo pretpostaviti, ali ne bih sada šire o tome”, rekao je u intervju za list Danas voditelj regionalno popularne emisije “Nedeljom u 2” na Hrvatskoj televiziji, čija će knjiga “Iz svoje kože: Život sa depresijom”, uskoro biti predstavljena u Beogradu.

On je naveo i da su mediji karcinom ovog društva.

“Svaki dan smo bombardirani lošim vijestima, imperativom da budemo sretni i lijepi. Djecu od malih nogu učimo da moraju biti bolja i ljepša od druge djece i zato nam se valjda i događa eksplozija mentalnih bolesti u zadnje vrijeme”, rekao je.

“‘Nedjeljom u 2’ je emisija koju bez prekida radim već više od 20 godina, o kojoj svi imaju mišljenje, puno je tu kritike, komentara, zluradosti, mržnje i vjerojatno se to odrazilo i na mene”, kazao je Stanković.

Govoreći o svojim suočavanjima sa bolešću depresije, ukazao je da su “simptomi bili nespavanje, nemir, trešnja ruku, bezvoljnost…”, da ga je sve to “tako snažno lupilo da je ostao iznenađen kako se odjednom čovjek potpuno normalnog psifofizičkog stanja može naći u takvim problemima”.