“Pokrenuta je procedura u parlamentu o tom zakonu, ali to neće moći da prodje bez rasprave i mi ćemo u skupštini kritikovati taj predlog i ukazati gradjanima koliko je zakon loš”, rekao je Aleksić televiziji Insajder.

Aleksić je dodao da je povodom situacije na Kosovu i Metohiji trebalo da bude sazvana sednica Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove, ali to nije učinjeno, što govori da “režimu nisu potrebne institucije, jer su oni privatizovali državu”.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke je rekao da Vlada Srbije još nije odgovorila na inicijativu opozicije za smenjivanje ministra finansija Siniše Malog zbog njegove optužbe da su opozicioni poslanici plaćeni iz inostranstva da rade protiv države.

“Mali nas je zapravo optužio za izdaju. Kada to izgovori ministar, onda mora da reaguje vlada. Mi smo pokrenuli proces interpelacije i inicijativu je potpisalo 55 poslanika, i u roku od dva meseca to mora da se nadje na dnevnom redu skupštine”, dodao je Aleksić.

Aleksić je istakao da većina u parlamentu ne može da prihvati da postoji opozicija koja komentariše predloge zakona o govori o stvarnom stanju u Srbiji.

“Oni hoće da skupština izgleda kao rijaliti u kojem se ljudi medjusobno psuju i vredjaju, jer im ne odgovara da gradjani čuju o inflaciji, ekonomskoj krizi i stvarnom stanju na Kosovu i Metohiji, nego žele da stvore predstavu da postoji samo jedan čovek koji izgleda ozbiljno, a to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u stvarnosti urušio sve institucije”, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da većina ne dozvoljava da se u parlamentu raspravlja o ključnim stvarima poput afera Jovanjica, Krušik, Telekom i mafijaškim ubistvima i vezama kriminalnih klanova sa vlašću.

“Od kako je konstituisan ovaj saziv parlamenta, sve sednice su zakazane 24 sata uoči održavanja kako opozicija ne bi mogla da podnese predloge za dopunu dnevnog reda”, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić ne poštuje pravila i poslovnik, pa opozicija mora da traži alternativna rešenja i način kako da se odbrani.