Aleksić je istakao da se imenovanje predsednika političke stranke na mesto šefa službe bezbednosti nije dogodilo “ni u jednoj državi u kojoj iole funkcionišu institucije i bezbednosne provere”, jer je nezamislivo da čoveku poput Vulina bude poverena bezbednosna služba.

“Nikada u istoriji nije se dogodilo da služba bezbednosti bude toliko politizovana kao u vreme vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se imenovanjem Vulina narugao gradjanima. Vučiću je očigledno stalo da stalno dokazuje kako on može sve i da ga u tome ne sprečavaju ni zakoni, ni Ustav Srbije niti moral”, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da imenovanje Vulina predstavlja i “metastazu politizacije ‘službe'”, koja ne služi interesima države, nego “korumpiranoj oligarhiji” na vlasti.

“Vučić je, pored toga, sada na čelo BIA postavio čoveka koji je godinama potpirivao mržnju i netrpeljivost u regionu”, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je o imenovanju Vulina bilo reči i na sastanku šefova poslaničkih grupa opozicionih stranaka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem, koji je “izrazio zabrinutost zbog urušavanja institucija u Srbiji, kriminala, korupcije i izostanka vladavine prava”, što su neke od ključnih evropskih vrednosti.