Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Aleksić je na sednici Skupštine Srbije rekao da su oni svojim nečinjenjem dozvolili da se iz budžeta korupcijom izvuku stotine miliona evra “u privatne džepove ljudi bliskih režimu”.

“Sigurno ćete odgovarati zbog toga kada institucije u Srbiji ožive. Ćutite i prikrivate korupciju jer imate plate i do 400.000 dinara i štitite svoje privilegije. Vi zastupate interese korumpiranog režima, a ne građana koji vas plaćaju. Vaše činjenje i ponašanje direktno utiče na privatizaciju države, represiju i širenje straha”, rekao je Aleksić.

Aleksić, koji je bivši predsednik opštine Trstenik, rekao je da pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i načelnika Uprave kriminalističke policije “sprovode opsežnu akciju u Trsteniku i traže bilo kakvu nepravilnost”.

“Inspektori su rekli da imaju zadatak da nađu da li je makar i moja baba ukrala jedno jaje pre 40 godina. Ako, neka rade svoj posao, to je četvrti put da proveravaju. Pitam vas da li ćete se izviniti kada ništa ne pronađu za sve laži koje ste o meni izrekli”, naveo je Aleksić.

On je rekao da se proverava koliko je opština Trstenik, dok je on bio predsednik, platila za dovođenje gasa, navodeći da opština nije platila “ni dinar iz budžeta”.

“Dok mene jurite, proverite i gasifikaciju Kruševca koju je radila firma ‘Rasinagas’, pitajte Gašića koji je potpisao ugovor sa direktorom ‘Srbijagasa’ Dušanom Bajatovićem od 32 miliona evra”, rekao je Aleksić.

Aleksić je rekao da “Rasinagas” za 18 miliona evra radi i gasifikaciju Trstenika.

“U izveštaju DRI stoji da je ‘Srbijagas’ potrošio 16 milijardi dinara mimo procedure. Niti ste podneli krivičnu prijavu, niti ste obavestili tužilaštvo, nego ste podneli prekršajnu prijavu”, rekao je Aleksić.

Dodao je da je kompanija “Milenijum tim” bez tendera dobila posao od 75 miliona evra za gradnju gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica “u pregovaračkom postupku koji je trajao 15 minuta”.

“Gasifikacija Kraljeva – 25 miliona evra, Grocke 21 milion evra…”, dodao je Aleksić.

Aleksić je upitao zašto nije urađena revizija poslovanja Radio-televizije Srbije (RTS), i dodao da je sin predsednika Državne revizorske institucije Duška Pejovića “zaposlen kao interni revizor u RTS-u”.

“Primate platu od 400.000 dinara mesečno i ne ispitujete korupciju, ali zato imate vremena da u radno vreme držite predavanja, kao što ćete u martu držati predavanje u Vrnjačkoj Banji u hotelu Fontana”, dodao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je Telekom potrošio 500 miliona evra za kupovinu manjih kablovskih operatora, od kojih je jedan plaćen čak 110 miliona evra, za koliko je prodato i 17.000 hektara PKB-a.

“Ćutite o tome jer imate beneficije i veliku platu, ali moraćete da odgovarate zbog toga što štitite korupciju”, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dragan Sikimić “brao rotkvice” na imaju “Jovanjica” Predraga Koluvije, gde je, prema optužnici, pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi.