Aleksić je kritikovao nacrt novog zakona o policiji, za koji je rekao da je pisan “da bi ugušio proteste sadističkim igračkama”, i pozvao je vlast da ga povuče iz skupštinske procedure, navodeći da će ga u suprotnom “povući na ulici” protest gradjana.

On je rekao da nije zadovoljan izveštavanjem javnog servisa RTS za koji svako domaćinstvo mesečno već plaća po 300 dinara, a koji je po istraživanjima opozicionim političarima posvetio isto toliko vremena kao i privatna televizija “Pink”, iako ima Ustavnu obavezu da informiše gradjane Srbije.

“Budžet REM-a je 400 miliona dinara. U REM-u se ne pita Olivera Zekić, ne pita se niko ništa, pita se za sve (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić. On je samo našao dovoljno besprizornu osobu da bude tvrdjava režimu i da ne dozvoli da do gradjana Srbije dodje informacija”, ocenio je Aleksić.

Optužio je predstavnike vlasti da su “pravosudje razvalili da bi ih štitilo”, i pitao ko će iz takvog pravosudja da proveri kakvi su tenderi i kakva se oprema nabavlja za policiju.

Aleksić je rekao da je nacrt izmena zakona o policiji napisan da bi “raznoraznim sadističkim igračkama ugušio svaki glas i svaku pobunu gradjana Srbije koji se bune i koji će se tek buniti, zbog geta u kojima ih vlast drži”, i da nacrt izmena predvidja da “policija ima donatore i sponzore”, povodom čega je upitao “šta dobija taj gradjanin koji je donator?”.

“Ako ne povučete taj zakon iz skupštinske procedure, povući ćete ga na ulici”, rekao je Aleksić.

Govoreći o predlogu zakona o državnim službenicima, on je rekao da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić “drži Srbiju u v.d. stanju”.

“Od 34 javna preduzećima, preko 20 direktora je u v.d. stanju. Za 18 je istekao mandat v.d. direktora, a u svega pet ste izabrali direktore”, kazao je Aleksić i dodao da SNS to radi “da biste mogli da ih ucenjujete”.