Napomenuo je da „neko mora da odgovara zbog toga“.

Aleksić je naveo da je sa EU potrebno usaglasiti medijske slobode, poštovanje zakona, borbu protiv korupcije i kriminala, ekologiju i sve važne oblasti od kojih zavise standard i kvalitet života gradjana.

„Vlast koristi ukrajinsku krizu kao pokrivač za sve unutrašnje probleme. Očigledno je da je kriminal pobedio u ratu koji je vlast najavila, jer se mafijaška ubistva dogadjaju na ulicama usred dana“, rekao je Aleksić.

Naveo je da bi o važnim pitanjima kao što je uvodjenje sankcija Rusiji trebalo raspravljati u Skupštini Srbije i dodao da je obaveza ljudi koji se bave politikom da vode računa o interesima gradjana, a ne da ispunjavaju bilo čije želje.

Upitan o rezultatima beogradskih izbora, Aleksić je odgovorio da je reč o „Pirovoj pobedi vlasti, jer je više Beogradjana glasalo za opoziciju nego za vlast“.

„Odbornička grupa Narodne stranke u Skupštini Beograda će biti opozicija i činićemo sve da srušimo vlast, ili da ih onemogućimo da konstituišu vlast kako bismo išli na vanredne izbore. Bićemo opozicija režimu i u republičkom parlamentu“, istakao je on.

Kazao je da očekuje da će sledeće godine biti održani izbori na svim nivoima, osim izbora za predsednika Srbije, „jer će vlast tražiti izlaz iz ove situacije“.

„Izbori održani 3. aprila su doneli veliku krizu za vlast, Srpska napredna stranka bez Socijalističke partije Srbije nema vlast u Beogradu. Biće tu raznih previranja i nestabilnosti“, ocenio je Aleksić.

On je naveo da će „drugo poluvreme uslediti sledeće godine kada će biti nešto drugačije okolnosti u Srbiji“.