Aleksić je u intervjuu za list Nova kazao da je Nacrt zakona o policiji “tačka ključanja” o kojoj Srbija ne sme da ćuti i da mora biti povučen iz procedure, prenela je Narodna stranka.

“On se mora povući iz procedure, a ako se to ne dogodi, Srbija će se podići na noge i verujem da će gradjani zajedno sa poslanicima, mi u parlamentu, oni ispred, odbraniti pravo na slobodu i uredjenu državu, a ne privatnu državu kao d.o.o. Aleksandra Vučića. Ovaj zakon će biti prelomna tačka – hoćemo li imati državu ili će je privatizovati Vučić i njegova klika. To nećemo dozvoliti”, istakao je Aleksić.

Aleksić je, povodom Vučićeve izjave da je otkriveno novo nalazište zlata i da lokaciju znaju on (Vučić) i još troje ljudi, rekao da je to “kukavičje jaje koje predsednik želi da proda gradjanima kako bi od Srbije napravio rudarsku koloniju”.

“On traga za načinom kako će da vrati ponovo u igru Rio Tinto i ostale koji žele da Srbiju pretvore u rudarsko okno”, naveo je Aleksić.

Istakao je da se u Kongu vade dijamanti i pozvao gradjane da razmisle koliko su od tih dijamanata bogatiji gradjani te zemlje.

“Od rudarstva se bogate i profit uzimaju samo oni kojima se pruži mogućnost da eksploatišu prirodna bogatstva, kako drugih zemalja tako i Srbije”, rekao je Aleksić.

Na pitanje o pozivu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa opoziciji da se izjasni da li želi izbore u Beogradu, Aleksić je rekao da ne razume odakle Djilasu pravo da druge poziva na neke izbore o kojima se dogovorio sa Vučićem.

“Naravno da je Narodna stranka spremna za izbore i želimo ih kad god na bilo kom nivou i što pre, ali to je interni dogovor Djilasa i Vučića. Ne znam da li će postojati uslovi da se oni održe, ali spremni smo i učestvovaćemo na njima. Trudimo se da ih bude što pre, jer svaki dan na vlasti SNS-a i Vučića stvara nesagledivo loše posledice po gradjane Srbije”, rekao je Aleksić.

Ocenio je da ne bi trebalo “oštriti ražanj dok je zec u šumi” i da je prerano govoriti o izborima u Beogradu, gde postupak za smenjivanje gradonačelnika Aleksandra Šapića nije dao rezultate.

“Ne vidim razloge za održavanje tih izbora izuzev ako to nije dogovor Vučića i Djilasa. Ukoliko izbora bude, odlučićemo s kim ćemo na njih izaći”, rekao je Aleksić.

Dodao je da Narodna stranka sigurno neće stupati ni u kakve predizborne i postizborne koalicije sa strankama vlasti niti sa strankama za koje se sa sigurnošću može utvrditi da saradjuju sa partijama na vlasti.

“Za Narodnu stranku nema dileme – ne možemo saradjivati sa onima protiv kojih se borimo”, naglasio je Aleksić.