Aleksić je na sednici skupštinskog Odbora za finansije, na kojem se raspravljalo o Finansijskom planu REM-a za 2023. godinu predstavnicima REM-a poručio da ne rade svoj posao, a kao primer naveo izostanak reakcije na spot koji je emitovala telvizija Pink , a posle kojeg je ubijen opozicioni lider Oliver Ivanović.

“Od vašeg neobavljanja posla zavise životi gradjana. Ivanović nije jedini koji je targetiran, o opozicionim liderima su snimani filmovi bez prava na odgovor i demanti”, rekao je Aleksić.

“Nacionalne frekvencije su nedavno dobili isti oni koji su kršili zakon i elaborat i koji emituju laži i promovišu tuče, nasilje, psovke i pretnje, a niko od njih nije sankcionisan. Šta ste preduzeli po tom pitanju, kako ste to rešili, ili je iznad zakona grljenje Željka Mitrovića i Milomira Marića sa predsednicom Saveta REM-a Oliverom Zekić? Od vas se traži da radite po zakonima, a ne da donosite odluke na osnovu nečijeg zagrljaja i prijateljstva”, upitao je Aleksić.

Kako je saopštila Narodna stranka, Aleksić je upitao i šta članovi Saveta rade kako bi zaradili svoje velike plate.

“Mi bi trebalo da damo saglasnost za finansijska sredstva i plan prihoda i rashoda nezavisnog regulatornog tela, a to je telo koje bi trebalo da bude nezavisno od vlasti i političkih pritisaka i u kojem su ljudi plaćeni za profesionalan rad u skladu sa stručnom i moralnom etikom i u skladu sa zakonom, a ja ne mogu da se složim da vi tako radite”, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao nema slobodnog i demokratskog društva bez slobodnih medija i blagovremenog i istinitog informisanja.