„Za vreme ove vlasti se pojavio klan Veljka Belivuka koji je mleo ljude, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično je stao u zaštitu Milana Radoičića, za kojim je bila raspisana poternica, kao i u zaštitu vlasnika ‘Jovanjice’ Predraga Koluvije, optuženog za najveću proizvodnju marihuane u Evropi. Normalno je da ljudi beže iz Srbije u takvoj situaciji“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da ogroman broj gradjana Srbije „živi na ivici dostojanstva“ i da 50 odsto gradjana mesečno prima 449 evra i manje.

„Moramo da se okrenemo poljoprivredi, energetici i informacionim tehnologijama, ali da bismo to uradili, mora da postoji država, a mi smo pretvoreni u plemensku zajednicu u kojoj poglavica radi šta hoće“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da se zato prvo morau saseći korupcija i kriminal tako što će biti doneti zakoni o utvrđivanju porekla imovine, oduzimanju nelegalno stečene imovine i imenovanju specijalnog tužioca za visoku korupciju.

„Mi se zalažemo za ekonomski patriotizam, što znači da ćemo 200 miliona evra koje sadašnja vlast iz budžeta daje stranim investitorima dati domaćim preduzetnicima i poljoprivrednicima. Dupliraćemo i budžet za poljoprivredu, koji je sada sramno mali“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da se korupcijom u privatne džepove odlilo milijardu evra samo na dva projekta – povećanjem cene gradnje Moravskog koridora sa 480 miliona evra na milijardu evra i tako što je Telekom dao 500 miliona evra za kupovinu malih kablovskih operatora.