„Znam kao poljoprivrednik kroz kakve muke i probleme prolaze današnji poljoprivrednici. Ovde u Trsteniku dve trećine opštine su sela. Pamtim još odmalena koliko se proizvodilo paprike i grožđa. Sve su to ugasili“, rekao je Aleksić.

On je dodao da ima resursa, kao i vrednih ljudi, ali da fali odgovorna država.

„Treba da se duplira budžet za poljoprivredu i bude 10 odsto. Budžet koji izdvajaju zemlje Evropske unije za poljoprivredu je 30 odsto. Takodje, mora da se ukine akciza za dizel gorivo. Moraju subvencije da se usmere na mala poljoprivredna domaćinstva. Sve se to može, samo treba da postoji volja“.

Aleksić je uporedio poljoprivredu Srbije sa Holandijom rekavši da Srbija ima pet miliona hektara obradivog zemljišta i prihod izmedju četiri i pet milijardi, a Holandija na milion i po ima prihod 75 milijardi dolara.

Potpredsednik Narodne stranke je pozvao gradjane da ne odustaju u borbi za prave vrednosti i bolju Srbiju.

„Glas na izborima ne može da se meri ni za kilo ulja ili šećera, ni sa 100 ili 30 evra. To dodje i prodje u jednom izbornom danu, a onda četiri godine trpimo nakaradne odluke onih koji su prevarili narod i ukrali glasove“, zaključio je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić istakao je da je zadatak opozicije da ohrabri gradjane da se oslobode straha.

„Dozvolili smo da se 2012. na vlast vrati crveno-crna koalicija odnosno presvučeni radikali i SPS. Zato je neophodno da se tim strankama zabrani rad i ljudima koji vode te stranke zabrani doživotno da učestvuju u bilo kakvom radu u javnom životu. Da bismo došli do toga moramo da pokažemo snagu i dokažemo da nas je više od njih“, poručio je Gajić.

Potpredsednica Opštinskog odbora Narodne stranke Trstenik Katarina Radić izjavila je da nemarom i nebrigom aktuelne vlasti opština Trstenik tone u mrak.

„Većina sela nema pijaću vodu, nema ni kanalizaciju; neki ljudi sa mašinama prekopavaju naša sela, škole propadaju, poljoprivrednici su u minusu. Ovde više nema mesta za kulturu, obrazovanje ili sport. To je sve ono što moramo da popravimo nakon smene vlasti“, zaključila je Radić.