Po njegovim rečima, Milenkovića „pokušavaju da slome, kako se sumnje ne bi potvrdile kao činjenice“, i ocenio da je cilj sve to uraditi pre nego što se pojavi u sudnici kao svedok u slučaju „Jovanjica“.

Aleksić je upitao i zašto policajac koji je otkrio plantažu marihuane na „Jovanjici“ nije uhapšen u prethodne dve i po godine, ako je već radio to što se tvrdi i ocenio da je razlog „uklanjanje brljotina nekog od brojnih naprednjaka koji su smislili genijalan plan da popune ‘crne fondove'“.

Potpredsednik Narodne stranke istakao je i da Milenković, koga zbog oca zovu Mali Senta, vodi akciju hapšenja u Odeljenju za borbu protiv narkotika, iako ga narod zamišlja kao nekog ko je uhapšen, a to je zbog pisanja u medijima.

„U trenutku dok se njegova slika i puno ime i prezime razvlače po svim prorežimskim medijima, zajedno sa optužbama da je pomagao ako ne najvećem a onda najpoznatijem narko bosu u regionu, Slobodan Milenković obavlja funkciju načelnika jednog od najvažnijih Odeljenja u MUP-u“, istakao je Aleksić.

On je rekao da su gradjani izlazili na ulice zbog produženog „kovid časa“, blokirali mostove zbog rudnika litijuma, a da sada „kad narko mafija prerušena u državno rukovodstvo mrcvari poštenog policajca“, svi gledaju u „vrhove cipela“. Naglasio je da narod zbog toga „mora pobediti svoje strahove“.