Vučić je prethodno optužio opoziciju da “ne razume da je država važnija od interesa političkih stranaka” jer nije htela da van parlamenta da razgovara s njim o ponudjenom dokumentu za Kosovo.

Aleksić je Vučiću poručio da “Kosovo i Metohija nije tvoja privatna imovina, niti imovina tvog SNS-a, nego pripada svim građanima Srbije i budućim generacijama. Punih 10 godina sam si odlučivao i pregovarao sa međunarodnom zajednicom i Prištinom, a sada je odjednom problem Kosova i Metohije postao privilegija koja pripada i nama opozicionarima”.

On je kazao da bi opozicija trebalo da učestvuje u odlučivanju o rešavanju “najvažnijeg nacionalnog pitanja, Kosova i Metohije”, ali “ne može a da se ne zapita” da li su Vučićeva politika i predlog sporazuma “u interesu države i građana ili lično Vučića i njegovog SNS-a”.

“Odjednom hoćeš da o svetoj srpskoj zemlji razgovaraš i s nama, koje si nazivao secikesama, klošarima, izdajicama, tajkunima… Može, mi smo predstavnici građana Srbije i to je naša dužnost, ali u parlamentu”, dodao je Aleksić.

Ocenio je da Vučić “nikada nije postao predsednik svih građana” jer nikada nije otišao s mesta predsednika SNS-a, kao što to predviđa Ustav Srbije.

“Stranka ti je uvek bila iznad Ustava i iznad države. Svako ljudsko pravo i nacionalno pitanje podredio si interesima SNS-a”, naveo je funkcioner Narodne stranke.

Aleksić je dodao da su “Vučić i njegov režim građanima oduzeli sva državna, građanska i Ustavom garantovana prava”.

“Tvoja stranka danas odlučuje čije dete može da ide u obdanište, a čije ne može, ko može da se zaposli u nekom komunalnom preduzeću, a ko ne može, i ko će da dobije otkaz ako nije politički podoban”, poručio je Aleksić Vučiću.