“Pozivam ministarku pravde Maju Popović i Visoki savet tužilaštva da hitno isprave samovolju i staljinizam koje sprovodi Stefanović. On je smenio dve tužiteljke zato što su radile svoj posao po zakonu i pritom je brutalno slagao da su one tražile da budu skinute sa predmeta. Umesto da budu nagrađene, one su smenjene”, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, prenela je ta stranka u saopštenju.

Aleksić je naveo da je Bojana Savović “smenjena jer se suprotstavila Stefanoviću” i podsetio da su po nalogu dve smenjene tužiteljke uhapšeni osumnjičeni za malverzacije u EPS-u.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke je ocenio da “nema velikih predmeta korupcije” od kada je na čelo beogradskog tužilaštva došao Stefanović i da se on obračunava sa svima koji neće da budu deo “njegovog klana, u kojem su i njegove saradnice Brankica Marić i Željka Nikolaidis”.

“Željka Nikolaidis se obračunala sa inspektorom Slobodanom Milenkovićem, koji je otkrio najveću plantažu marihuane na Jovanjici i zbog toga je izložen progonu, umesto da bude nagrađen. To se događa po celoj Srbiji, pa je tako inspektor Milan Vukomanović iz Kragujevca smenjen jer je otkrio velike nepravilnosti u trgovini oružjem”, rekao je Aleksić.

On je naveo i da Stefanović “ne čini ništa da sudski epilog dobiju afere PKB, Telekom, Krušik, Savamala i druge”.

“Stefanović ne služi narodu nego režimu i obračunava se sa onima koji rade po zakonu i neće da ćute o kriminalu”, ocenio je Aleksić.