„U Toplici još odzvanja obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz 2019. godine, kada je obećao ‘toplički dodatak’ na plate učitelja, profesora i lekara. Vučić je slagao, kao i za sve ostalo, i zato je Toplički okrug sada jedan od najsiromašnijih delova Srbije, koji se najviše prazni“, dodao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je „naš narod nekada proizvodio traktore, televizore, vozove, hranu za čitavu Evropu, a da ga danas vlast ubedjuje da to ne zna da radi“, nego je potrebno da se daje ogroman novac strancima „da bi nam pokazali kako se gaje svinje“.

„Stub razvoja Srbije mora da bude ekonomski patriotizam i da sve investicije budu usmerene u domaće firme i naše ljude“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da lista „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ garantuje da će, kada dobije podršku gradjana, sprovesti poseban plan za razvoj Toplice, jer je to strateški važan deo Srbije na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom i iz kojeg potiču koreni srpske srednjevekovne države.

„Ako je kralj Milan 1880. godine mogao da donese zakon o naseljavanju Toplice, kada su svi dobili kuću i imanje, zašto to mi ne bismo danas mogli da uradimo? Političari na vlasti odlučuju da li će uložiti u „Juru“ i „Leoni“, Beograd na vodi ili u naše ljude, sela i gradove“, zaključio je Aleksić.