“Opljkačkali su Telekom, EPS, Krušik… Sve poskupljuje, situacija u državi je katastrofalna, a politika SNS-a je da Srbiju pretvori u rijaliti u kojem se o tome ne govori, nego vredjaju svakog ko kritikuje vlast i proglašavaju ga za izdajnika i stranog plaćenika”, rekao je Aleksić televiziji Insajder, prenela je ta stranka.

Aleksić je ocenio da u Srbiji nema dijaloga jer ga vlast ne želi, što dovodi do “mržnje, agresije, ulice, batinaša i targetiranja u medijima pod kontrolom vlasti”.

“U Srbiji jedan čovek odlučuje o svemu, a to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Mesto za dijalog je parlament, ali tamo nema dijaloga jer je sadašnji saziv skupštine nelegitiman i tamo sede akademci SNS-a koji neprekidno vode kampanju trasiranu sa vrha te stranke. Zato su gradjani morali da izadju na ulice da bi se njihova reč čula i da bi odbranili svoju imovinu, zemlju, vazduh i reke”, kazao je Aleksić.

Kada je reč o dijalogu, nije problem u opoziciji rekao je Aleksić i istakao da pravila definiše vlast “koja kontroliše institucije i medije”.

“Ne možete očekivati dijalog ako svako ko ukaže na zloupotrebe u Telekomu, EPS-u ili Krušiku bude označen kao strani plaćenik”, istakao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je podsetio ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić da je u izbornoj kampanji “slala poruku gradjanima sa povezom na očima da neće da ćuti i da je streljaju, a da je posle toga prihvatila da budete ministarka u toj vlasti”.

“Sada se pitate zašto organizacije civilnog društva neće da razgovaraju sa vama. Neće, jer nemaju poverenja i jer niste dosledni. Iznenadjen sam stavom Gordane Čomić da je sadašnji saziv parlamenta najbolji u novijoj istoriji, jer neko ko je na čelu Ministarstva za društveni dijalog ne može da kaže da je dobro što u parlamentu vlada jednoumlje”, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da su “svi ignorisali” stav Venecijanske komisije da ne bi trebalo raspisivati referendum godinu dana nakon promene Zakona o referendumu.

“Šta je svrha raspisivanja referenduma o promeni Ustava Srbije dva meseca pred izbore? Zašto se to sada radi ako već sve nije dogovoreno”, upitao je Aleksić.

Aleksić je Gordani Čomić rekao da neće učestvovati u “njenim sesijama dijaloga jer je skupština nelegitimna, akt o promeni Ustava je nelegitiman i referendum je nelegitiman”.

“Ako dobijemo poverenje građana 3. aprila, onda ćemo dobiti priliku da razgovaramo o svemu. Sada ne možemo da žmurimo i pravimo se ludi i kažemo ‘nema veze što ste tukli ljude čekićima i motkama i hapsili ih’. Ne može na taj način da se kreira dijalog”, ocenio je Aleksić.