Aleksić je naveo da struje u Srbiji neće biti zato što su EPS upropastili ljudi poput bivšeg direktora Milorada Grčića, koji je bio vlasnik pečenjare i ocenio je neistinitom tvrdnju vlasti da su problemi u snabdevanju strujom posledica “situacije u svetu”.

“Predložene Izmene zakona o ministarstvima ne obuhvataju ni ekonomski ni nacionalni patriotizam, ali su zato pune rasipanja novca gradjana, od broja ministarstava, koji je najveći u Evropi, do načina na koji su organizovana”, rekao je Aleksić.

Aleksić je u ime svoje stranke predložio spajanje turizma sa privredom, umesto spajanja turizma i omladine u jedno ministarstvo.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke rekao je da je klan Veljka Belivuka nastao za vreme “režima SNS-a i Vučića”, koji nije hteo ili nije znao da spreči funkcionisanje te kriminalne grupe, i da zato mora da odgovara.

“U slučaju ‘Jovanjica’ ceo vrh vlasti, predsednik, premijerka, poslanici i svi ostali, brane proizvodjača narkotika, a direktor BIA Bratislav Gašić je bio u kontaktu sa optuženim vlasnikom tog imanja Predragom Koluvijom, i u taj slučaj su bili umešani predstavnici VOA, BIA i MUP”, rekao je Aleksić.