Fudbaler Vojvodine Enver Alivodić izjavio je danas da će subotnja utakmica između Novog Pazara i Partizana biti veoma značajna za dalji tok Super lige Srbije.

“Crno-beli na startu prolećnog dela imaju težak zadatak. Novi Pazar se stabilizovao, na čelo kluba došao je čovek koji zna šta hoće i imaju šansu da se bore za izlazak u Evropu. Od te utakmice puno toga zavisi”, rekao je Alivodić radiju Sto plus.

Ovaj 29-godišnji Novopazarac ocenio je da će se Partizan i Crvena zvezda ravnopravno boriti za titulu.

“Partizan ima minimalnu prednost, a tokom zimskog prelaznog roka doveo je najbolje što je nudilo domaće tržište. Mislim da će borba za prvo mesto biti neizvesna, ali sigurno je da oba kandidata za titulu neće lako pobeđivati”, kazao je Alivodić.
  
Novosađani će u subotu od 13.30, u utakmici 16. kola Super lige, gostovati Donjem Sremu iz Pećinaca.

“Idemo ekipi koja se bori za opstanak, što znači da neće biti lako. Jesenas je Donji Srem uspeo da nas iznenadi i sačuva mrežu na našem stadionu. Osim toga, uvek je u drugom delu sezone teže osvajati bodove”, ocenio je Alivodić.

Vojvodina je peta na na tabeli sa 24 boda, devet manje od vodećeg Partizana, dok je Donji Srem pretposlednji sa 14 bodova.

“Probaćemo da, uprkos odlascima nekih važnih igrača, budemo bolji u nastavku prvenstva. Ne bih da obećavam puno, ali ćemo sigurno pokušati da osvojimo Kup Srbije. Ipak, i preostala tri tima vide svoju šansu, posebno jer dva naša najveća kluba nisu više u igri za trofej u najmasovnijem takmičenju”, kazao je Alivodić.

On je tokom jeseni odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima, a zabeležio je sedam golova i šest asistencija.

“Imao sam nekoliko ponuda, ali je maksimalno korektan odnos sportskog menadžera kluba Zorana Pavlovića uticao da ne razmišljam ozbiljno o odlasku”, rekao je Alivodić.

M. Minić