Komšić je, govoreći o sukobu između Izraela i Hamasa, rekao da su razlozi za različite stavove zvaničnika BiH po pitanju ovog sukoba, to što se “spoljna politika meša sa unutrašnjom”.

Peleg je istakla da “nema nameru usmeravati pažnju na političke prepirke unutar BiH”.

“Komšić smatra da to sve treba ‘promatrati u kontekstu’. U kojem kontekstu, gospodine Komšiću? U kontekstu ISIL-a? Aušvica? Koji kontekst daje legitimitet mučenju male dece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu?”, navela je izraelska ambasadorka u BiH.

Odgovarajući na njene optužbe, Komšić je teško optužio Galit, nazvavši je “zlonamernom lažljivom budalom ili izmanipulisanom budalom”.

“Mogu samo reći da tako nešto što ste izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto može reći samo, ili zlonamerna lažljiva budala ili izmanipulisana, takođe zlonamerna budala”, rekao je Komšić, preneli su sarajevski mediji.

Dodao je da veruje da ambasadorka Galit “spada u drugu katergoriju”.

“Taj perverznjak koji vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sledbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad vašim narodom, problem je vaše države”, rekao je Komšić.