Konrad je nakon sastanka sa gradonačelnikom, novinarima rekla da će se u narednom periodu raditi na jačanju partnerstva i povezivanju gradova Nemačke sa ovom sredinom, te pružanju podrške u realizaciji brojnih projekata.

“Nemačke kompanije i Agencija za razvoj i saradnju su došle u Srbiju da pruže podršku u sferi privrede, zapošljavanja, klime, energetike i oblasti dobrog upravljanja, te na taj način pomognu mladima da nastave život u svojim gradovima. Nadam se da ćemo ubrzo neku od ideja sprovesti u delo, a posebno me raduje mogućnost uspostavljanja saradnje sa gradovima u Nemačkoj”, dodala je Konrad.

Biševac je izrazio očekivanje da će saradnja sa ambasadom Nemačke biti nastavljena na projektima koji pružaju podršku povratnicima i nezaposlenim licima.

“Zahvaljući dobroj saradnji želimo da se posebno fokusiramo na projekte uz pomoć kojih će te kategorije dobiti sredstva za pokretanje sopstvenih delatnosti, ili otvaranje novih radnih mesta, kao i pomoć licima koji do posla dolaze kroz programe prekvalifikacije ili dokvalifikacije”, naveo je Biševac.

Na sastanku sa predsednicom BNV-a Misalom Pramenković ambasadorka Nemačke razgovarala je o najvažnijim projektima, aktivnostima i izazovima sa kojima se ovaj nacionalni organ susreće u radu, ali i položaju pripadnika Bošnjačkog naroda u Srbiji.

Konrad je tokom posete Novom Pazaru obišla muzej “Ras” i jevrejsko groblje u ovom gradu.