Upozorenje je povučeno oko 20 minuta kasnije.

„Kapitol je večeras evakuisan iz velikog opreza“, objavila je policija Kapitola naTviteru. „Na Kapitolu nema pretnje. Zgrade Kongresa su sada otvorene i osoblje može da se vrati unutra. Naši savezni, državni i lokalni partneri i dalje rade na prikupljanju više informacija“, dodali su.

Avionom su navodno upravljali Zlatni vitezovi američke vojske, čiji su članovi sleteli padobranom u Nacionalni park u Vašingtonu u okviru nastupa pre utakmice. Policija Kapitola navodno nije znala za letelicu i mislila je da je pretnja, što ih je navelo na upozorenje o evakuaciji.

Nacionalni stadion udaljen je manje od 3 km od Kapitol Hila. U saopštenju objavljenom u sredu uveče, predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi napala je Federalnu upravu za vazduhoplovstvo (FAA) zbog, kako je rekla, „nepotrebne panike izazvane ovim očiglednim nemarom“.

„Očigledni propust FAA da obavesti policiju Kapitola o unapred planiranom nadletanju Nacionalnog stadiona je nečuven i neoprostiv“, napisala je Pelosi.

FAA još nije reagovala na incident.

Većina američkih poslanika nije bila na Kapitolu u sredu pošto ni Predstavnički dom ni Senat nisu zasedali.