Kako je dodala, on je preuzeo na sebe ulogu Saveta bezbednosti i sebi dao jednoglasno pravo odlučivanja i zajedno sa ministarkom inostranih poslova Nemačke, ministarkom kako je navela “tišine” Violom fon Kramon, takodje poznatom kao izvestiocem EP za Kosovo on je poništio  Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN.

Nema potrebe, dodala je Brnabić da UN organizuju sednice Saveta bezbednosti, “kao mera uštede, ova trojka će od sada odlučivati o svim globalnim pitanjima”.

“Jedno pitanje ako mogu (uz dužno izvinjenje ovim velikim vođama) – da li Rezolucija SB UN 1244 više ne važi (jer vam se ne sviđa, a samim tim i koga briga za to) i ako Briselski sporazum ne postoji (kako kaže Kurti, a vi, velike vođe, nikada niste demantovali njegove reči) i ako Vašingtonski sporazum nije ništa drugo nego prošlost (jednostavno više nije u modi), a Povelja UN ne važi za Srbiju (jer, opet vi, veliki vođe, mislite da ne treba) – onda u skladu sa kojim dogovorom/rezolucijom/principom treba da postupamo “, pitala se Brnabič.

Ona je dodala da li samo treba da prate njihov horoskop da bi pogodili njihove želje i pomogli da se sačuva mir u svetu.

“Zahvaljujem vam na izdvojenom vremenu – mogu samo da zamislim koliko ste zauzeti ako upravljate svetom umesto UN”, napisala je Brnabić na svom Tviteru.