Ova analiza deo je projekta sanacije i remedijacije deponije „Golo brdo“ koja će biti zatvorena nakon što grad dobije novu regionalnu deponiju za Novi Pazar, Rašku i Tutin.

Koordinator projekta izrade tehničke dokumentacije sanacije i remedijacije nesanitarne deponije „Golo brdo“ Nedžad Eminović rekao je u emisiji „Zeleni minuti“ Sto plus radija da je analiza parametara životne sredine na deponiji samo jedan posao u nizu brojnih koji se očekuju u okviru tog projekta.

„Za građane Novog Pazara i sam grad ovo je veoma značajan projekat koji vodi ka zatvaranju deponije „Golo brdo“ ali predstavlja i početak realizacije projekta izgradnje nove regionalne deponije“, rekao je Eminović.

Dodaje da će Institut za zaštitu na radu iz Novog Sada nakon izvršene analize, rezultate izveštaja proslediti firmi koja će raditi na projektu zatvaranja  deponije „Golo brdo“, koja je od grada udaljena 23 kilometra.

Direktor novopazarske Čistoće Armin Mehović je ranije našem radiju rekao da se početak rada nove regionalne deponije očekuje u narednih nekoliko godina.