„Floskula da su ‘ljudi kvarljiva roba’ se još jednom pokazala kao tačna. Na čast vam bilo, direktori“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik odbora Narodne stranke za zaštitu životne sredine Aleksandar Andjelković.

Andjelković je istakao da osim interesa gradjevinske firme „Milenijum tim“ i interesa, kako tvrdi, direktora Instituta, Srbija nije imala nijedan drugi validan interes da „ovu kuću otudji“.

„Reference koje ovaj institut poseduje su daleko iznad bilo koje cene kojom je plaćen, laboratorije, modeli za ispitivanje bujičnih i erozionih procesa, eksperimentalna polja, oprema instalirana po čitavoj Srbiji, kadar koji ovaj institut poseduje“, dodao je on.

Naglasio je da je prodajom Instituta dato privatnoj firmi da raspolaže stručnošću u domenu zaštite od voda i domenu zaštite voda kao nasušnog resursa.

„Kada ova vlast padne, a nadam se da je 3. april 2022. godine dan u kojem će pobediti sloboda, vratićemo institut gradjanima, a direktore koji su svesno i sa predumišljajem učestvovali u ovom piru postaviti na mesta koja zaslužuju“, rekao je on.

Kompanija Milenijum tim (Millennium Team) ponudila je direktorima Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ zajedničko učešće u privatizaciji, što su oni prihvatili, pisala je ranije agencija Beta.