“Cilj iznošenja takvih neistina je demonizacija srpskih udruženja iz regiona koja su predstavljena kao desničarske organizacije. Kao političar ću se uvek zalagati za što veću medijsku slobodu u Srbiji i borbu protiv lažnih vesti kojen ugrožavaju naše pravo da budemo nepriostrasno informisani”, naglasio je Gujon.

On je rekao i da je cilj novoosnobane vladine kancelarije poboljšanje imidža Srbije u svetu, kreiranje jasnih poruka namenjenih međunarodnoj javnosti sa akcentom na biogatu kulturnu baštinu, istoriju, umetnost, ali i ekonomske prioritete i težnje.

Gujon je podesetip i da mu je pre šest godina zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju. “Tada sam uhapšen, pretresen i izložen pretnjama kosovske policije. Sve to je ostavilo dubok trag na mojoj porodici. Najvažnije je da je naša humanitarna organizacija (“Solidarnost s Kosovom”) nastavila s radom, pružajući podršku Srbima na Kosovu i Metohiji uprkos izazovima sa kojima smo se suočili”, istakao je.

Osvrnuo se i na nedavno završene izbore za Evropski parlament. “Rezulati izbora za Evropski parlament daju nam šansu da proširimo mrežu evroparlamentaraca koji su spremni da čuju i naše argumente u vezi sa očuvanjem naših vitalnih nacionalnih interesa i da ih uvaže kao relevantne u svojim političkim stavovima. Ovu šansu ćemo iskoristiti ako svi budemo zajedno i naporno radili, a to će biti i jedna od zadataka Kancelarije”, zaključio je Gujon.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *