Arsenijević je agenciji Beta kazao da se posle obraćanja javnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon razgovora s predstavnicima “velike četvorke” Srbi na severu Kosova osećaju kao “izbušeni balon”.

“Srbi na severu Kosova su veoma zabrinuti zbog francusko-nemačkog predloga i razočarani u vlasti u Beogradu. Čak su se i predstavnici Srpske liste povukli i već duže vreme ih nema među narodom. Naša poruka je da vlasti u Beogradu ne započinju s novim političkim pregovorima o Kosovu sve dok se ne ispune odredbe Briselskog sporazuma, a to je pre svega formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO)”, rekao je Arsenijević.

Lider Srpskog opstanka je kazao da Srbi zahtevaju pod hitno povlačenje kosovskih specijalnih policijskih jedinica sa severa Kosova i zatvaranje svih policijskih baza na severu.

“Policijske baze su izgrađene nelegalnim eksproprijacijama privatne srpske zemlje. Pripadnici specijalnih policijskih jedinica su postali laki na obaraču i predstavljaju ozbiljnu pretnju opstanku srpskog naroda”, istakao je Arsenijević.

Građanska inicijativa Srpski opstanak zakazala je za danas protest građana u Severnoj Mitrovici zbog prihvatanja francusko-nemačkog predloga sporazuma Beograda i Prištine, ali i učestalosti etnički motivisanih incidenata.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *