“Emotivno, mnogo strasti. Ne može mnogo bolje od toga. Posebno u drugom poluvremenu, igra je bila neverovatna. Bili smo u isto vreme i pribrani i odlučni, nijednog trenutka nismo paničili. Verovali smo da možemo da pobedimo. U više navrata smo pokazali pribranost u šesnaestercu, ali lopta nije htela u gol. Srećom na kraju smo postigli gol”, rekao je Arteta za Skaj.

Arsenal je pobedio Mančester junajted da 3:2 i stekao pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, uz utakmicu manje.

Pobedonosni gol koji je postigao Edi Nketija u 90. minutu proveravan je putem VAR tehnologije.

“Nešto slično smo iskusili protiv Njukasla, ali danas je odluka bila u našu korist. Ne želim da razgovaram o individualcima. Uzeli smo loptu i napravili mnogo stvari, oni su mladi ali veruju da to mogu”, naveo je trener londonske ekipe.

Upitan je o pritisku sa kojim se ekipa suočava.

“U poslednjih 12 ili 13 utakmica pričamo o pritisku. Ekipe iz Premijer lige su uvek teški protivnici i moramo da se pripremimo na to”, rekao je Arteta.

U toku utakmice Arteta je dobio žuti karton zbog prigovora.

“Ne mogu da se požalim. U životu uvek možete da budete bolji”, naveo je on.

Dvostruki strelac bio je Nketija. On je postigao 13 golova u poslednjih 13 utakmica kada je bio starter na Emirejtsu.

“Video sam Martintesa pored mene i mislio sam da sam u dozvoljenoj poziciji, ali kada vidite taj ljubičasti znak na ekranu (za VAR), srce vam uvek poskoči. Moglo se videti koliko smo želeli da pobedimo i koliko smo to želeli za nas i naše navijače. Napadali smo i napadali i na sreću smo postigli gol”, naveo je Nketija.