Pomoćnik gradonačelnika Ervin Čašić rekao je našem radiju da je razlog kašnjenja što je za svako od 20 planiranih stajališta morala da se radi posebna građevinska dozvola.

“Sve građevinske dozvole su dobijene pre par dana, tako da je izvođačima radova predata sva neophodna dokumentacija. Iako su nam rekli da imaju veliki broj ugovorenih poslova, obećali su da će do kraja ovog meseca početi montažu bar 10 stajališta”, najavio je Čašić.

On je dodao da će tih desetak stajališta biti postavljeno na lokacijama koje ne iziskuju dodatno uređenje prostora, dok će se na onim koje zahtevaju rušenje i proširivanje raditi kasnije.

Ugovor sa firmom “Korali” iz Kraljeva, koja je jedina učestvovala na tenderu lokalne samouprave, zaključen je 21. septembra. Ugovorom je bilo predviđeno da postavljanje stajališta bude završeno u roku od 70 dana od dana uvođenja u posao.

Autobuska stajališta, od kojih će jedno biti sa bočnim reklamnim displejom, biće od metalne konstrukcije, sa nadstrešicom od kirilita i zaštitom od kaljenog stakla sa strana.

Predviđena je i ugradnja klupa sa naslonom od HPL ploča, otpornih na lom.

Dužina stajališta bi trebalo da iznosi oko 6,4 metara, širina 1,7, a visina 2,8 metara, sa mogućnošću da se na već montirano stajalište mogu dodavati novi elementi konstrukcije.