On je na konferenciji za novinare rekao da je BNV najviše političko i predstavničko telo Bošnjaka koje ima legitimitet i legalitet da zastupa bošnjački narod.

“Naša izborna lista će i u narednom mandatu osigurati da BNV sačuva integritet i status najvišeg političkog i predstavničkog tela Bošnjaka. Naš cilj je da BNV nastavi da zastupa i štiti interese i prava Bošnjaka i da ostvari političku ideju zbog koje je osnovano 1991. godine, u vreme raspada Jugoslavije”, poručio je Baćićanin.

On je dodao da kandidati sa njihove izborne liste za novi saziv BNV već 31 godinu “hrabro, dostojanstveno i odgovorno zastupaju interese Bošnjaka”.

Lista “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” biće pod rednim brojem tri na glasačkom listiću, a izbori za novi saziv BNV biće održani 13. novembra.

Na izborima će učestvovati i liste “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” i “Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković”, dok su kandidature najavili i bivši predsednik Vijeća Esad Džudžo i funkcioner Stranke pravde i pomirenja Admir Muratović.