Predsednica Bošnnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić poželela je svim muslimanskim vernicima da i ovaj Bajram, kao svi prethodni i svi budući bude blagdan sreće, blagostanja, jedinstva i mira među ljudima.

„Želja mi je da ovi mubarek dani učvrste vjeru i nadu u bolju budućnost i napredak, da budu podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i saradnje među ljudima svih nacija i vjera koje žive u Sandžaku“, navela je Curić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poželeo je vernicima da im praznični dani donesu mir i radost, zdravlje i blagostanje, ličnu i porodičnu sreću.

„Neka vreme praznika bude povod da se prisetimo važnosti kulture dijaloga, međusobne tolerancije i razumevanja na koje smo tradicionalno izuzetno ponosni“, poručio je Biševac.

Predsednica Skupštine Novog Pazara Anela Halilović Šemsović uputila je svim sugrađanima islamske veroispovesti, i muslimanimau zemlji i dijaspori najsrdačnije čestitke povodom nastupajućeg Kurban bajrama.

„Neka praznični dani budu povod da ljubavlju darujemo ljude oko nas, okrenuti porodici i bližnjima svojim prijateljima i komšijama. Bajramski nijet neka nam je podstrek da brigom i pažnjom život slabijih učinimo lepšim i jednostavnijim“, napisala je Halilović Šemsović.

Islamski vernici sutra počinju četvorodnevnu proslavu jednog od dva svoja najveća praznika-hadžijski Kurban-bajram (Dan žrtve).