“Moj stav je jasan, stojim uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa, mislim svojom glavom i imam dovoljno hrabrosti i ozbiljnosti da iznesem svoj stav”, napisao je Basta.

On je istakao i da je teza da je “spavač” SNS, kako je to opisano u medijima, nepotrebna u ovom političkom trenutku.

Basta je naglasio i da jedva čeka da vidi ko će od ministara u četvrtak, kada se održava sednica Vlade Srbije, da se jasno izjasni po ovom pitanju, a ko neće.

Ministar privrede zatražio je pre dva dana da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

“Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega”, naveo je tada Basta u saopštenju.

Prema njegovim rečima, potrebno je da Vlada Srbije donese jedinstven stav o tome u kom pravcu će zemlja dalje ići.

“Od početka rata osuđujemo rusku agresiju na Ukrajinu, ali istovremeno štitimo nacionalne interese u odnosima sa Ruskom Federacijom. Zbog toga se u prvi mah nismo pridružili velikom broju zemalja koje su uvele sankcije zemlji agresoru. Ipak, situacija se svakim danom sve više komplikuje, a zapadne zemlje oštro zameraju Srbiji zbog toga što se nije priključila sankcijama”, naveo je Basta.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *