Funkcioner Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i odbornik te partije u Skupštini Novog Pazara Admir Muratović ocenio je danas da lokalna vlast za tri godine nije uspela da obezbedi političku stabilnost i da je već počela predizborna kampanja.

On je na konferenciji za novinare ocenio da prethodne tri godine političkog života u gradu karakteriše “politička korupcija” i da se vlast održava kupovinom mandata.

“To više nije vlasti koja ima izborni legitimitet iz 2012. godine, a legalitet joj daju ljudi koji su zbog ličnih interesa izneverili poverenje građana koji su glasali za određenu ideju”, rekao je Muratović.

Prema njegovim rečima, prestrojavanja odbornika u novopazarskoj skupštini doveli su do toga da “praktično, imamo dvovlašće” u lokalnoj samoupravi.

“Imamo paralelnu strukturu koja se zove Kabinet gradonačelnika, što nije po Statutu i zakonu. Imamo njegovih pet pomoćnika i imamo nove funkcije-član Kabineta, zadužen za obrazovanje, a imamo i člana Gradskog veća, zaduženog za obrazovanje”, rekao je Muratović.

On je ocenio da takvo izmišljanje radnih mesta i kadrova građane košta najmanje dva miliona dinara mesečno.

Muratović aludira na Rifata Redžovića, profesora Internacionalnog univerziteta, koji se iznenada u javnosti pojavio kao član kabineta gradonačelnika, zadužen za obrazovanje.

Funkcioner opozicione Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka smatra da “nešto škripi” unutar vladajuće koalicije i da gradonačelnik Mahmutović oko sebe okuplja saradnike koji će striktno izvršavati njegove naloge.

Tvrdnju da je predizborna kampanja u Sandžaku već počela Muratović potkrepljuje i nedavnom najavom da će „Putevi Srbije“ ove godine obezbediti sto miliona dinara podrške infrastrukturnim projektima na području Novog Pazara. DETALJNIJE

On je naglasio da smo već u predizbornoj godini i da je protiv toga da vladajuće koalicije na lokalu i republičkom nivou sa pozicije vlasti koriste državne resurse u sopstvene politicke svrhe.

Muratović smatra da je dobro što je asfaltiranjem ulica u poslednjih nekoliko meseci lokalna vlast u Novom Pazaru nešto, ipak, uradila, ali i zamera što se “u medijima pod njihovom kontrolom, veliča nešto što bi trebalo da bude osnovni posao”.

I.Slezović