Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) Jahja Fehratović rekao je da će se ova stranka zajedno sa koalicionim partnerima LDP-om i Socijaldemokratskom unijom boriti za prosperitet i bolji život Bošnjaka i drugih naroda u Sandžaku.
 
On je na konferenciji za novinare istakao da je rešavanje ekonomskih pitanja presudno za ovaj kraj, zbog čega će se nakon parlamentarnih izbora intenzivno raditi na dovođenju stranih investitora “koji će u velikoj meri unaprediti posrnulu privredu Sandžaka”.

Fehratović je dodao da će se boriti i za zaustavljanje korupcije i kriminala, a pokrenuće se i inicijativa za recipročno zapošljavanje Bošnjaka u svim državnim institucijama.

“Nama je potrebno da imamo recipročnost u svim državnim institucijama, jer nam to garantuje zakon i Ustav ove države. Trudićemo se da kroz našu poslaničku grupu budemo servis građana i da se u parlamentu borimo za rešavanje njihovih problema na pravednoj osnovi”, rekao je Fehratović.

Zamenik šefa Izbornog štaba ove koalicije Kenan Hajdarević rekao je da je ovo pravi trenutak da se konačno krene u rešavanje nezaposlenosti kao najvećeg problema sa kojima se suočavaju građani Sandžaka, ali i cele Srbije.

“Pozovam Bošnjake i Sandžaklije da se ujedinimo oko posla koji zajednički treba da uradimo, a to je borba protiv siromaštva i nezaposlenosti. Konačno moramo da stvorimo uslove da mladi ljudi vide svoju budućnost u Sandzaku”, dodao je Hajdarević.

E.Đulović