Ona je nakon zajedničkog sastanka sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem izjavila da će ovaj centar promeniti region u relativno bliskoj budućnosti.

“Ovo je prvi korak da se naprave prostorije i okruženje za mlade preduzetnike iz IT oblasti koji će u njemu naći podršku koja im omogućava da otvaraju kompanije i da na taj način utiču na ekonomiju, ne samo ovog regiona, već čitave naše zemlje”, navela je Begović.

Gradonačelnik Nihat Biševac izrazio je uverenje da je ova ustanova prava investicija za budućnost ovog grada.

“Sigurno će mladi, pre svega obrazovani IT stručnjaci, brže naći posao”, kazao je Biševac.

Biševac je naveo da će za izgradnju ove ustanove, Ministarstvo za nauku, tehnološki razvoj i inovacije izdvojiti 45 miliona dinara, dok će dodatnih 51 milion obezbediti lokalna samouprava, zbog povećanja cena.

Kako je naveo prva faza u izgradnji Regionalnog inovacionog smart city centra u Novom Pazaru, površine preko 1.000 kvadrata, trebalo bi da traje 150 dana i obuhvatiće izgradnju čelične konstrukcije, lifta i stepeništa.

Nakon toga, uslediće druga faza koja obuhvata kompletno opremanje ove ustanove, te nabavku kompjuterske i druge opreme.

Grad Novi Pazar je početkom novembra dodelio ugovor o izvođenju radova na dogradnji Kulturnog centra kompaniji “HS Iskop gradnja”.

U ovom centru sprovodiće se obuke i programi za mlade, u oblasti izrade inovacionih rešenja za digitalizaciju javne uprave na teritoriji grada.