Džil Bajden je ovu vest iznela na televiziji zajedno sa Misi Testerman iz Tenesija, ovogodišnjom dobitnicom priznanja Nacionalni učitelj godine.

“Ja sam učiteljica, kao što svi dobro znate, i podučavam više od 30 godine, baš kao i Misi, i uvek kažem da su učitelji naši heroji, pa sam htela ovde da ukažem čast Misi jer volim da ukazujem čast učiteljima. Imam jedno specijalno saopštenje, Misi: Kad dođete u Belu kućiu, priredićemo državnu večeru za učitelje”, rekla je prva dama SAD, naglasivši da je to prvi put.

Bajden, koja predaje engleski jezik u višoj školi u Severnoj Virdžiniji, rekla je da će joj državna večera za najistaknutije predstavnike prosvete biti “jedan od omiljenih skupova u Beloj kući”.

Svake godine, Savet rukovodilaca državnih škola SAD bira najboljeg učitelja iz svake američke savezne države, kao i Nacionalnog učitelja godine, što je ove godine Misi Testerman.

Džil Bajden nije precizirala kada će biti državna večera koju je n ajavila, ali će to verovatno biti 1. maj, kada nagrađeni učitelji dolaze u Vašington, rekao je jedan zvaničnik Bele kuće.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *