Ona je za radio Sto plus rekla da će u okviru festivala biti prikazano pet najboljih dokumentaraca koji su raznovrsni po svojim tematikama i koji obrađuju važna i goruća pitanja u svetu.

“Ovaj festival nas i ovog puta upoznaje sa novim filmskim formama, ali je i specifičan jer daje šansu novim mladim autorima. Festival počinjemo filmom “Krtica” koji govori o penzionisanom kuvaru iz Danske i njegovom dvostrukom životu koji vodi kao tajni agent”, rekla je Šabanović.

Drugog dana festivala posetioci će moći da pogledaju film “Za Samu” koji jedan od dva dokumentarca nominovanih za Oskara ove godine, a u sredu je na repertoaru film “Ova zemlja je moja zemlja” koji govori o političkoj situaciji u SAD-u nakon izbora Donalda Trampa.

U četvrtak će biti prikazan dokumentarac “Radijska tišina” koji se bavi pitanjem medijske slobode u Meksiku, a poslednjeg dana festivala posetioci će moći da pogledaju film “Nešto prelepo što preostane”, posvećen deci koja ostaju bez roditelja i koja obavljaju male rituale da bi se sećali svojih voljenih i nastavili sa svakodnevnim životnim aktivnostima.

Projekcije će biti prikazane u svečanoj sali Kulturnog centra od 20 časova, a ulaz je besplatan.