“Pozdravljam brzu i veoma profesionalnu reakciju i rad Policijske uprave Novi Sad i tužilaštva u rasvetljavanju napada na mene, odnosno paljenja automobila ispred porodične kuće, i veoma sam zadovoljan što su osumnjičeni neposredni izvršioci otkriveni i lišeni slobode”, rekao je Beljanski agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, koordinacija između nadležnih organa je ovog puta bila na visokom nivou.

“Nadam se da će upravo na taj način biti poslata poruka da će advokati i ubuduće uživati visoki stepen zaštite zbog značaja posla kojim se bave kao deo pravosuđa, bez koga civilizovano društvo ne može da funkcioniše. Očekujem nastavak rada na ovom predmetu i dalje rezultate”, kazao je Beljanski.

Dodao je da očekuje da će na isti način biti pronađeni i napadači na druge advokate, poput paljenja automobila advokatu Draganu Konjeviću u Somboru, kao i pokušaja ubistva advokata Miroslava Đorđevića u Zrenjaninu, kada je na njegovu kuću bačena ručna bomba.

Na pitanje da li poznaje neposredne izvršioce napada na njega, Beljanski je rekao da je čuo koja su njihova imena, ali da ih ne poznaje, niti može da ih dovede u vezu sa bilo kojim svojim predmetom ili radom Advokatske komore Vojvodine.

“Videćemo da li će dalji operativni rad policije možda otkriti i naručioca ili naručioce, ukoliko postoje”, rekao je Beljanski.

Njegov automobil zapaljen je 4. januara ispred porodične kuće u Novom Sadu i u potpunosti je izgoreo.

Beljanski je tada rekao agenciji Beta da sumnja da su to organizovali advokati koji su “povezani sa kriminalom” i protiv kojih je pokrenuo diciplinske postupke u komori i podnosio krivične prijave.

On je tada kazao i da je i ranije dobijao pretnje da će mu zapaliti automobil, kao i druge vrste pretnji.

Beljanski je rekao da sumnja da je u sva tri slučaja reč o pokušajima zastrašivanja, kako bi se sprečile njegove inicijative da „uvede red“ u advokaturu u Vojvodini i da se oni kojima nije mesto u advokaturi više ne bave tim poslom, kao i da krivično odgovaraju za nedela koja su počinili.