Grupa od oko 80 biciklista, učesnika trećeg  maratona “Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru”, boravila je danas u Sjenici, odakle su krenuli ka Sopotničkim vodopatima, preko planine Jadovnik.

Predsednik kraljevačkog biciklističkog kluba “Čiker” Rade Golubović  rekao je radiju Sto plus da je maraton organizovan u saradnji sa ovim klubom i još osam turističkih organizacija iz Srbije.

Golubovć očekuje da će na cilj maratona, u Crnoj Gori, stići blizu 60 biciklista i istakao da ova sportska manifestacija svake godine okuplja sve veći broj učesnika.

“Biciklisti prolaze predelima planina Čemerno, Javor, Zlatar, Jadovnik, Jabuka i Durmitor, a u toku maratona karavanu se priključuju sportisti koji voze određene delove ove etape”, rekao je Golubović.

Direktor Turističke organizacije Sjenica Murat Garibović rekao je našem radiju da su oni organizovali doček biciklistima u omladinskom parku, sa ciljem da popularizuju  brdski biciklizam.

“Zadovoljstvo je biti domaćin sportistima u brdskom biciklistimu koji su retki na ovim prostorima, a koji kod evropske populacije sve više dobijaju na značaju”, dodao je Garibović.

Maraton “Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru” startovao je u Kraljevu, a cilj je na Pivskom jezeru u Crnoj Gori.

D.Selmanović